Fundusze RP EU

Polityka prywatności

1      ZASADY OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

Przedsiębiorca Stanisław Kolbusz prowadzący działalność gospodarczą wpisaną do CEIDG RP pod firmą Mikrobiotech Stanisław Kolbusz (adres: ul. Brzezińska 19D, Warszawa, 03-075) ( dalej „Przedsiębiorca”) zobowiązuje się do gromadzenia i przetwarzania Państwa danych osobowych zgodnie z zasadami określonymi w Ogólnym rozporządzeniu o ochronie danych. Przedsiębiorca:

  • przetwarza Państwa dane osobowe zgodnie z prawem, rzetelnie i w sposób przejrzysty (zgodnie z zasadami legalności, uczciwości i przejrzystości);
  • gromadzi i przetwarza Państwa dane osobowe w konkretnych, wyraźnych i prawnie uzasadnionych celach i nigdy nie kontynuuje przetwarzania danych w sposób niezgodny z tymi celami (zasada ograniczenia celu);
  • gromadzi i przetwarza tylko te dane, które są potrzebne do osiągnięcia określonego celu (zasada minimalizacji danych);
  • dokłada wszelkich starań, aby Państwa dane były zawsze prawidłowe i aktualne (zasada prawidłowości);
  • nie przetwarza danych osobowych dłużej niż jest to konieczne do osiągnięcia określonego celu (zasada ograniczenia przetwarzania);
  • przetwarza Państwa dane w sposób zapewniający odpowiednie bezpieczeństwo danych osobowych, w tym ochronę przed niedozwolonym lub niezgodnym z prawem przetwarzaniem oraz przypadkową utratą, zniszczeniem lub uszkodzeniem, za pomocą odpowiednich środków technicznych lub organizacyjnych (zasada integralności i poufności).
  • podejmuje wszelkie działania, aby być w stanie wykazać przestrzeganie przepisów Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (zasada rozliczalności).

Do danych osobowych przetwarzanych przez Przedsiębiorcę mają bezpośredni dostęp jedynie upoważnieni pracownicy, zleceniobiorcy lub współpracownicy. Ponadto dane osobowe mogą być udostępniane właściwym instytucjom publicznym w związku z prowadzonymi przez nie postępowaniami.

Przedsiębiorca wymaga również od swoich podwykonawców i dostawców, którzy przetwarzają dane osobowe w jej imieniu, aby przetwarzali je zgodnie z powyższymi zasadami i przepisami RODO. Podmioty zewnętrzne mają dostęp do danych osobowych tylko i wyłącznie na podstawie umów powierzenia przetwarzania danych osobowych lub innych regulacji umożliwiających przekazywanie danych osobowych.

2      JAKIE DANE OSOBOWE ZBIERAMY ?

Jesteśmy uprawnieni do przetwarzania następujących informacji na temat Państwa firmy lub spółki, które mogą kwalifikować się jako dane osobowe:

  • wszelkie dane osobowe, które Państwo nam przekazują, takie jak: imię i nazwisko, numer telefonu, adres e-mail.
  • informacje, które umożliwiają nam zapamiętanie Państwa i Państwa preferencji w użytkowaniu tej witryny internetowej. Do zbierania tego typu danych wykorzystujemy pliki cookie. Więcej informacji na ten temat jest dostępnych w Artykule 5 Polityki Prywatności.

3      KIEDY DOCHODZI DO PRZETWARZANIA PAŃSTWA DANYCH OSOBOWYCH

Do przetwarzania Państwa danych osobowych przez Przedsiębiorcę dochodzi m.in.:

  1. w przypadku wysyłania oferty handlowej Przedsiębiorcy, na podstawie wysłanego i uzupełnionego przez Państwa formularza kontaktowego;
  2. w przypadku nawiązania kontaktu telefonicznego, na podstawie wysłanego i uzupełnionego przez Państwa formularza kontaktowego;

4      PAŃSTWA PRAWA DOTYCZĄCE PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Co do zasady przysługują Państwu następujące prawa w związku z przetwarzaniem przez nas danych osobowych:

  • prawo żądania dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz do przeniesienia danych;
  • prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie w przypadku, gdy Państwa dane osobowe przetwarzane są na podstawie Państwa zgody; cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  • wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych dotyczącej przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych.

Wszelką korespondencję dotyczącą żądania określonego w pkt 1 i 2 powyżej prosimy kierować na adres mailowy daneosobowe@mikrobiotech.pl.

5      INFORMACJE O PLIKACH COOKIE

Czym są pliki cookie?

Wiele stron internetowych używa plików cookie lub podobnych technologii, głównie w celu poprawy komfortu przeglądania stron. Pliki cookie są informacjami przechowywanymi przez przeglądarki internetowe na Państwa komputerze lub innym urządzeniu, które wykorzystują Państwo do korzystania z Internetu (np. telefonie komórkowym lub tablecie.

Strony internetowe mogą jedynie odczytywać i zapisywać należące do nich pliki cookie.

Stosowanie przez nas plików cookie

Gdy przeglądają Państwo naszą stronę internetową, używamy plików cookie do „rozpoznawania” przeglądarki internetowej tylko na czas trwania wizyty („pliki cookie sesji”) lub podczas wszystkich wizyt („trwałe pliki cookie”). Pliki cookie są wykorzystywane na naszej stronie internetowej do następujących celów:

  • Ze względów technicznych (identyfikacja sesji, zapamiętywanie ustawień itp.) w celu, na przykład, dostosowania układu strony internetowej do Państwa urządzenia;
  • Do celów analizy statystycznej i zarządzania ruchem sieciowym, na przykład w celu zwiększenia użyteczności stron internetowych oraz przydatności naszych usług;
  • Do geolokalizacji, gdy korzystają Państwo z określonych funkcji, takich jak np. kontaktowanie jakimś regionalnym przedstawicielem handlowym.

Inne pliki cookie

Serwisy społecznościowe

Nasza strona internetowa może zawierać elementy sieci społecznościowych (przyciski, wtyczki itp.), aby umożliwić Państwu udostępnianie treści lub komentowanie naszych produktów lub usług.

Komponenty te są używane przez portale społecznościowe do śledzenia Państwa nawyków przeglądania i będą działać tylko wtedy, gdy Państwa przeglądarka jest połączona z odpowiednim serwisem społecznościowym (jednak np. bez konieczności używania przycisku „udostępnij”).

Użytkowane przez Państwa serwisy społecznościowe określają własne zasady wykorzystywania uzyskanych informacji, a my nie mamy kontroli nad sposobami, w jakie serwisy te wykorzystują zebrane informacje. Zalecamy zapoznać się z ich zasadami prywatności, które określają, w jaki sposób wspomniane serwisy korzystają z tych danych, a także opisują kroki, jakie można podjąć w celu zwiększenia poufności informacji na swoim koncie.

Współdzielone urządzenia

Ponieważ pliki cookie są podłączone do urządzenia i używanej przeglądarki, nie możemy być absolutnie pewni tożsamości osoby korzystającej z urządzenia. W związku z tym, niektóre usługi i reklamy wyświetlane na tym urządzeniu mogą nie odpowiadać Państwa preferencjom (przyzwyczajenia/ustawienia innych użytkowników urządzenia mogą mieć wpływ na proponowaną treść).

Mogą Państwo określić poziom poufności swojego urządzenia i zdecydować, kto może z niego korzystać (wyznaczając osoby upoważnione do dostępu do urządzenia) i zmieniając jego ustawienia (w szczególności ustawienia plików cookie).

Ustawienia plików cookie

W każdej chwili mogą Państwo zmienić ustawienia plików cookie. Ustawienia te można zmienić na wiele różnych sposobów, zgodnie z poniższym opisem.
Wybrane ustawienia mogą wpłynąć na wygodę korzystania ze stron internetowych oraz działanie niektórych usług, które wymagają dostępności plików cookie do działania. W związku z tym nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za skutki jakiegokolwiek ograniczenia działania naszych usług, spowodowanego wyłączeniem plików cookie na urządzeniu użytkownika (tj. niemożnością ustawienia lub odczytania pliku cookie).

Komputery (PC)

Mogą Państwo zarządzać plikami cookie za pomocą różnych opcji w ustawieniach przeglądarki, które umożliwiają włączenie lub zablokowanie plików cookie w dowolnym momencie, zarówno całościowo lub dla określonych działań. Każda przeglądarka obsługuje pliki cookie w inny sposób. Informacje dla innych urządzeń (smartfony, tablety, inne urządzenia inteligentne) można znaleźć w menu odpowiedniej przeglądarki.

6      JAK DŁUGO PRZECHOWUJEMY DANE?

Dane osobowe będą przechowywane do czasu cofnięcia przez Państwa zgody na przetwarzanie danych przez Przedsiębiorcę.

7      ZMIANY POLITYKI PRYWATNOŚCI

Dokładamy wszelkich starań, aby Polityka prywatności zawierała najnowsze informacje, dlatego aktualizujemy ją na bieżąco. Jednak jeśli zauważą Państwo, że treść Polityki nie jest aktualna, prosimy o kontakt, co ułatwi nam jej zaktualizowanie.

8      PYTANIA/KONTAKT

Jeśli chcą Państwo zadać pytanie lub zgłosić żądanie dotyczące przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych, prosimy o kontakt drogą elektroniczną za pomocą adresu e-mail: daneosobowe@mikrobiotech.pl

Fundusze RP EU
© mikrobiotech.pl 2020 Realizacja: Damtox.pl
Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności. Rozumiem i akceptuję